fbpx

Een goed uiterlijk maakt gelukkiger dan geld, stelt Duits onderzoek

GFC NIEUWSREDACTIE- Mensen zijn verrassend slecht in het correct inschatten van wat hen gelukkig maakt. Daarentegen kunnen onderzoekingen onthullen welke leefomstandigheden daadwerkelijk een rol spelen.

Cosmetische chirurgie schijnt het levensgeluk ook op de lange termijn positief te beïnvloeden. Het ‘gelukkigst’ wordt men van een borstvergroting of indien nodig juist een verkleining, met als tweede een buikwandcorrectie. Neuscorrecties schijnen minder aan het geluk toe te voegen.

Wij mensen streven naar meer. Maar waarom precies? We willen bijvoorbeeld geld hebben omdat we verwachten dat het ons gelukkiger maakt.

Onderzoekers hebben sinds 1984 meer als 600.000 Duitsers geënquêteerd voor grootschalig sociologisch onderzoek dat bekend staat als het meest uitgebreide onderzoek in het land.

BEKIJK OOK
Geldproblemen vaker oorzaak echtelijke ruzies in Suriname

Goed uitziende mensen zijn volgens het onderzoek vele malen gelukkiger. Degenen die qua uiterlijk kunnen worden gekwalificeerd als een ’10’, zijn 10 punten gelukkiger dan mensen die qua uiterlijk minder dan een ‘5’ zijn. Dit verschil is volgens het onderzoek zo groot dat het niet met geld te compenseren valt.

Wat dat betreft zou men dus kunnen stellen dat een mooi uiterlijk belangrijker is dan geld.

Verder zorgen stabiele relaties, een goede gezondheid, een leuke baan, voldoende slaap en het gevoel controle over je leven te hebben voor levensgeluk.

BEKIJK OOK: Vrouwelijke bodybuilder betaalt US$400 voor vampiertanden