fbpx

Economische samenwerking Suriname en India heeft potentie

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft een breedvoerig gesprek gehad met Shivraj Singh Chouhan, minister van Madhya Pradesh, een van de grootste deelstaten in India.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zegt dat er in dit gebied een enorme economische groei van bijna 20 procent te merken voor wat betreft het bruto binnenlands product (bbp). De bewindsman benadrukt dat er veel potentie zit in een economische samenwerking tussen Suriname en India.

Hij merkt op dat er veel economische activiteit plaatsvindt in Madhya Pradesh. President Chandrikapersad Santokhi zal op woensdag 11 januari als eregast de openingstoespraak houden tijdens de Global Investors Summit in Indore, een van de twee grootste steden van Madhya Pradesh.

Ramdin zal daarna een overzicht geven van investeringsmogelijkheden in Suriname en de potentie om handel te drijven. Afgesproken is dat er op 11 januari enkele overeenkomsten worden getekend in het kader van samenwerking met het bedrijfsleven in India.

BEKIJK OOK
Ondernemers op berm Leo Eliaserstraat worden niet ontruimd

Tevens zijn er gesprekken gevoerd betreffende de agrarische sector, de waterindustrie en specifiek ten aanzien van de farmaceutische industrie. “Dit zijn allemaal mogelijkheden die in de toekomst veel kunnen betekenen voor Suriname,” aldus Ramdin.

Hij zegt dat de particuliere sector in Suriname bij terugkomst van de delegatie geïnformeerd zal worden over de handels- en investeringsmogelijkheden.

De bewindsman zegt verder dat Madhya Pradesh dan wel een deelstaat is, maar in oppervlak groter dan Suriname. Hij meent dat Suriname daarom goed voordeel zal kunnen halen uit een samenwerking.