Drugsbende Zanderij opgerold

GFC NIEUWSREDACTIE- Wensley E. (50) en de gebroeders Johan K. (47) en Ricardo P. (33) zijn op 10 november door rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade in het wooncentrum te Zanderij opgespoord en aangehouden.

Volgens informatie van de politie vond er een levende drugshandel plaats op locaties in het wooncentrum van Zanderij.

De verdachte Wensley werd bij een Suribet shop door de politie aangehouden. Tijdens fouillering zijn in beslag genomen: 14 wikkels marihuana met een gewicht van 9 gram, 2 wikkels hasj van 3 gram en 17 wikkels cocaïne met een totaal gewicht van 2 gram. De drugssoorten zaten verborgen in zijn ondergoed.

Deze verdachte die volgens bekomen informatie drugsverkoper moet zijn, verklaarde aan de politie dat hij de drugs voor eigen gebruik bij zich had.

In de fruit- en aardvruchtenstand van de gebroeders Johan en Ricardo vonden de wetsdienaren in en nabij de stand een sigarettenpak met een wikkel marihuana en een wikkel hasj. In een auto nabij de stand werden er 16 wikkels marihuana van 8 gram gevonden.

Bij een nader onderzoek in het voertuig stuitte de wetsdienaren op een zak marihuana met een totaal gewicht van 13 gram. De broers hadden een digitale weegschaal en een schaar bij zich. De drugs, de digitale weegschaal en de schaar zijn in beslag genomen.

Johan en Ricardo verklaarden aan de wetsdienaren niet te weten hoe de drugs in hun stand was beland en dat de drugs die in het voertuig is aangetroffen voor eigen gebruik was.

Het drietal is hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.