Driejarige peuter drinkt uit ‘waterfles’ van buurman en raakt onder invloed van zware drugs

jongen kind

GFC NIEUWSREDACTIE- Een driejarig kind ondergaat revalidatie nadat hij per ongeluk water uit een fles dronk die zijn buurman gebruikte als zelfgemaakte bong voor methconsumptie.

Volgens de politie van het Indonesisch eiland Borneo, waar het incident plaatsvond, merkten de ouders van het kind op 9 juni dat hij ongewoon hyperactief was, problemen had met slapen en zijn eetlust had verloren.

Zijn verzorgers dachten eerst dat hij bezeten was door een kwaadaardige geest, maar al snel ontdekten ze dat hij water had gedronken uit de bongfles van hun buurman.

“De buurman had geen idee dat de waterfles, die hij eerder als bong had gebruikt, nog steeds stimulerende effecten zou hebben,” vertelde de woordvoerder van de politie aan verslaggevers.

De politiechef zei dat de driejarige herstelt van de negatieve effecten van de meth.

“Maar om het herstel te maximaliseren, moet hij worden gemonitord in een revalidatiecentrum. Daar zijn artsen en experts die competent zijn om zijn herstel te waarborgen,” beweerde hij deze week via lokale media.

OOK INTERESSANT
Man komt dankzij verborgen camera erachter dat zijn vrouw bleekmiddel zet in koffieapparaat

De politie heeft de buurman gearresteerd op beschuldiging van het overtreden van de Narcoticawet en de Wet op de kinderbescherming, wat hem een gevangenisstraf van vijf tot tien jaar kan opleveren.

Foto ter illustratie.