Drie verdachten roofoverval Bonaireweg aangehouden

gevangenis cel arrestant arrestatie politie dief roof rover crime misdaad

GFC NIEUWSREDACTIE- Door kordaat optreden van de politie van Surveillance Regio Midden en leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) in Suriname zijn de drie verdachten R.K.(41), H.W. (39) en de 35-jarige G.L. op 3 augustus kort na een koppel aan de Bonaireweg te hebben beroofd aan de Javaweg in de kraag gevat.

De politie kreeg omstreeks 08.10 uur van het Command Center de melding van een roofoverval aan de Bonaireweg en deden de locatie aan voor onderzoek.

De man des huizes D.J. verklaarde aan de politie dat hij uit zijn tuin kwam en via de achterdeur zijn woning binnenging toen hij in zijn keuken werd overrompeld door twee gemaskeerde mannen die gewapend waren met een vuistvuurwapen en een scherp voorwerp.

Onder bedreiging werd zijn halsketting van geel metaal weggerukt.

Eén hunner rende naar de bovenverdieping van de woning, maar zijn poging ook de halsketting van de vrouw des huizes weg te nemen, is mislukt.

OOK INTERESSANT
Surinaamse regering streeft naar lagere inflatie en schuldherschikking

Bij het zien van de verdachte gilde de vrouw om hulp, waardoor deze verdachte op een bepaald moment van de trap viel.

Hierna kozen de twee verdachten het hazenpad en stapten bij een winkel in een vluchtauto waarin de verdachte R.K. vermoedelijk op H.W. en G.L. zat te wachten.

De wetsdienaren stelden een klopjacht in waarna aan de Javaweg de vluchtauto werd gesignaleerd.

Bij het zien van de politie werd het vuistvuurwapen uit de auto gegooid, maar het lukte de politieambtenaren het vluchtvoertuig klem te rijden en het drietal in de boeien te slaan.

Het wapen is in de directe omgeving van hun aanhouding gevonden.

Zowel het wapen als het voertuig waarmee het strafbare feit is gepleegd zijn hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.

De buit is vooralsnog niet terecht.

Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Recherche van Regio Midden.