Doodstraf en castratie islamitische schoolleraar voor misbruik 13 studenten

GFC NIEUWSREDACTIE- Aanklagers in een serie misbruikzaak waarbij een islamitische schoolleraar wordt verdacht, eisen de zwaarst mogelijke straffen.

De 36-jarige Herry W. woonachtig op het Indonesisch eiland Java, verscheen eergisteren voor de rechtbank in zijn land.

Hij wordt ervan beschuldigd 13 van zijn studenten, in de leeftijd van 16 tot 17 jaar, vanaf 2016 op verschillende gelegenheden te hebben misbruikt op een aantal kostscholen waar hij les gaf.

Opmerkelijk detail is dat zijn slachtoffers zijn bevallen van 9 kinderen.

“Ten eerste eisen we dat de verdachte de doodstraf krijgt”, zei Asep Mulyana, hoofd van het openbaar ministerie van West-Java, gisteren aan verslaggevers.

“We hebben de rechters ook gevraagd om extra straffen uit te delen, waaronder het bekendmaken van de identiteit van de verdachte aan het publiek, evenals chemische castratie.”

Die eerste suggestie voor extra straffen is op dit moment allesbehalve omstreden, omdat Herry’s identiteit en foto’s door extreem verontwaardigde Indonesiërs zijn verspreid sinds de zaak eind vorig jaar voor het eerst werd gemeld.

Bovendien eisen aanklagers dat Herry omgerekend 31 duizend euro aan boetes betaalt en meer dan 20 duizend euro als schadevergoeding aan zijn slachtoffers.

Volgens de Indonesische wet krijgen kindermisbruikers over het algemeen maximaal 15 jaar gevangenisstraf.

Als de rechtbank van Bandung het eens is met de aanklagers, zou de doodstraf voor Herry de zwaarste straf zijn die een kinderverkrachter in Indonesië krijgt.

Foto: West Java Prosecutor’s Office