fbpx

Doodgereden kind is 7-jarige Shapildo Amoko

GFC NIEUWSREDACTIE- De 7-jarige voetganger Shapildo Amoko is na te zijn aangereden door een personenauto aan de Oost-Westverbinding km 52 in Suriname ter plekke overleden.

De politie van Richelieu kreeg zondagmiddag een melding van een aanrijding tussen een auto en een voetganger aan de Oost-Westverbinding km 52 met vermoedelijk dodelijk afloop.

De wetsdienaren deden voor onderzoek de locatie aan en troffen bij aankomst het slachtoffer dat geen teken van leven meer vertoonde op de langs de weg lopende berm aan.

Gebleken is dat de 63-jarige autobestuurder Alfred V. over voornoemde weg reed, komende vanuit de richting van Albina gaande naar de richting van Paramaribo. Het verkeersslachtoffer liep in dezelfde richting en werd van achteren aangereden door de autobestuurder en was vrijwel op slag dood.

BEKIJK OOK
Man met schotwond dood aangetroffen

De automobilist is na de aanrijding doorgereden, maar is echter door de politie van het bureau Meerzorg staande gehouden.

De veroorzaker van de aanrijding had een verlengingsstrookje van een Surinaams rijbewijs bij zich en was niet onder invloed van alcohol. Het voertuig van Alfred is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Alfred werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld.

Het ontzielde lichaam van Shapildo is voor obductie in beslag genomen.