Documentaire ‘De jacht op mijn vader’ op tv

GFC NIEUWSREDACTIE- Het wekelijkse documentaireprogramma van The Back Lot op de televisiezenders Apintie en ABC wordt vervolgd met ‘De jacht op mijn vader’ van regisseur Gülsah Dogan.

In de documentaire gaat schrijfster Karin Amatmoekrim naar Suriname, op zoek naar haar vader Eric Lie, een levende legende in Suriname en berucht vanwege zijn grote liefde voor vrouwen en zijn jachtpartijen in het regenwoud.

Eric Lie geniet veel aanzien als een van de hoogst opgeleide Taekwondo-grootmeesters van de wereld. Maar voor schrijfster Karin Amatmoekrim is hij vooral de vader die in haar leven schitterde door afwezigheid.

Op 29 juni is de vertoning om 20:30 uur op Apintie (kanaal 10.1) en op 1 juli wordt de documentaire nogmaals vertoond op ABC (kanaal 4.2) om 20:45 uur.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Nicht geeft aan familie in Nederland door dat ‘arm gezin’ in SU twee dure auto’s heeft

Achtergrond

Documentairemaker Gülsah Dogan (Enschede, 1975) is een gevestigde naam in de Nederlandse filmwereld. Met ‘Naziha’s lente’, een film over een Marokkaans-Nederlandse moeder van tien kinderen, won ze in 2014 de publieksprijs van het grootste documentaire festival ter wereld, het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), en werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival (NFF).

In 2007 debuteerde ze met ‘Romeo en Julia’, een kort liefdesportret van haar oom en tante dat ze drie jaar later uitwerkte tot het innemende ‘Liefdeswinter’ over de beleving van liefde in haar KoerdischTurkse familie.

Ook ‘De jacht op mijn vader’ is in 2017 genomineerd voor een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival (NFF).

Met regelmaat en vaste tijdstippen en met een diversiteit en kwaliteit in selectie, zal de komende periode een aantrekkelijke en interessante serie titels van zowel Surinaamse als internationale documentaires, vertoond worden.

Met producenten en/of distributeurs is gesproken over de toestemming voor de vertoning.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten