DNL, DA’91 en Belfort: Suriname’s voorhoede van politieke vernieuwing

Paleis Paramaribo

GFC NIEUWSREDACTIE- Bij de aankomende verkiezingen in mei 2025 beschikken kiesgerechtigde Surinamers over beperkte keuzes als het aankomt op partijen die zich toeleggen op vernieuwde politieke strategieën.

Voor degenen die een breuk met traditionele politiek ambiëren, zijn er slechts een handvol partijen die als vernieuwend kunnen worden beschouwd.

Dit meldt politiek analist Pinas in een interview met GFC Nieuws.

“Gebaseerd op mijn voorlopige onderzoek behoren enkel partijen zoals De Nieuwe Leeuw (DNL) onder leiding van Dharm Mungra en DA’91 met Angelic del Castilho aan het roer tot de geloofwaardige opties,” aldus de expert.

Pinas speculeert dat ook DNA-lid Edward Belfort aanzienlijke steun zal ontvangen, al blijft het onzeker bij welke partij Belfort zich zal voegen.

“Er is informatie dat DNL al een poos actief in dialoog is met hooggekwalificeerde professionals zowel binnen als buiten Suriname, met als doel hun beleidsvoornemens te realiseren, mochten ze de macht verkrijgen.”

“Verscheidene experts met ruime internationale ervaring die zich bij DNL hebben gevoegd, zijn bezig om grondig uitgewerkte strategieën te formuleren om de nationale economie te herstellen,” merkt de analist op.

OOK INTERESSANT
President Santokhi's belofte van ontwikkeling met olie-inkomsten: inspiratie of dode mus?

“Als Mungra, del Castilho en Belfort effectief hun visies kunnen communiceren, vormen zij geloofwaardige opties voor kiezers die de traditionele politiek achter zich willen laten”, aldus de analist.