fbpx

Directeur bedrijf: Mijn personeel mag geen rommel eten in hun vrije tijd en aan het werk

GFC LIFESTYLEREDACTIE – Een directeur van een klein bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo heeft zijn werknemers opgedragen veel beter op te letten wat ze eten en drinken in hun vrije tijd, maar ook wanneer ze aan het werk zijn.

De man nam deze vergaande stap omdat hij regelmatig wordt geconfronteerd met personeelsleden die zich ziek melden omdat ze diarree hebben.

Aan GFC Lifestyle legt hij uit dat het bovendien ook vaker voorkomt dat zijn arbeidskrachten tijdens werkuren kostbare werkuren verspillen in het toilet omdat ze zo frequent ‘aan de dunne zijn’.

De ondernemer is van oordeel dat het personeel ook een eigen verantwoordelijkheid heeft voor hun gezondheidswelzijn.

“Zelf kan ik mij niet heugen dat ik diarree heb gehad en dat komt omdat ik geen voeding en drank naar binnen werk die ik niet honderd procent vertrouw”.

“Maar het is duidelijk dat veel van mijn werkers zich volstoppen met besmette en goedkope rommel die ze kopen op straat in plaats van zelf te koken”, meent hij.

“Je kunt je bij wijze van spreken ook niet dronken zuipen terwijl je de volgende dag moet werken. Net zo is het noodzakelijk om geen rotzooi te eten. Men dient er alles aan te doen om energiek en gezond aan het werk te verschijnen.”

Foto ter illustratie.

BEKIJK OOK
Jongedame die het voor het eerst met een vrouw heeft gedaan: 'ik neem nooit meer een man'