fbpx

Dinosaurussporen van 113 miljoen jaar geleden blootgelegd als gevolg van ernstige droogte in Dinosaur Valley State Park

GFC NIEUWSREDACTIE- Dinosaurussporen van ongeveer 113 miljoen jaar geleden zijn onthuld in Dinosaur Valley State Park in Texas als gevolg van ernstige droogteomstandigheden die een rivier opdroogden.

“De meeste sporen die onlangs zijn ontdekt in verschillende delen van de rivier in het park behoren tot Acrocanthosaurus. Dit was een dinosaurus die als volwassene ongeveer 15 voet lang zou zijn en bijna zeven ton zou wegen,” vertelde parkwoordvoerder Stephanie Salinas Garcia in een verklaring.

De andere soort die sporen achterliet in het park in Glen Rose, Texas, was Sauroposeidon, dat ongeveer 60 voet lang zou zijn en als volwassene ongeveer 44 ton zou wegen, voegde Garcia eraan toe.

BEKIJK OOK
Fiona brengt orkaanwinden naar Turks- en Caicoseilanden

De overmatige droogte van deze zomer heeft ervoor gezorgd dat een rivier in het park op de meeste plekken volledig uitdroogt, waardoor de sporen worden onthuld – het nieuwste lang verborgen geheim dat onlangs is onthuld omdat waterlichamen zijn opgedroogd als gevolg van droogteomstandigheden over de hele wereld.

Foto: CNN