Diakonessenhuis en Sint Vincentius Ziekenhuis hervatten opname en behandeling klinische SZF-patiënten

arts dokter ziekenhuis

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis in Suriname zullen ingaande 6 mei de opname en behandeling van klinische patiënten van het Staatsziekenfonds (SZF) hervatten.

Onlangs is door de specialisten van het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis noodgedwongen besloten dat de opname en behandeling van SZF-patiënten per 3 mei werd stopgezet.

De directe aanleiding voor deze maatregel was een brief van de medisch-directeur van het SZF aan de ziekenhuisdirecties die inhield dat eerder met de specialisten gemaakte afspraken eenzijdig door het SZF waren
gewijzigd, ten nadele van specialisten.

Deze brief is inmiddels door de directie van het SZF ingetrokken.

Er volgt een bespreking op woensdag 11 mei tussen de sectie specialisten van de Vereniging van Medici in Suriname en de minister van Volksgezondheid om de betaling van de (klinische) declaraties van de specialisten door het SZF te bespreken.

In de aanloop naar dat gesprek zullen de maatregelen die zij hadden afgekondigd ingaande vrijdag 6 mei opgeschort worden. Opname en klinische behandeling van SZF-patiënten is vanaf die datum weer mogelijk.

OOK INTERESSANT
Santokhi doet vrijdag verrassende aankondiging die regering veel SRD's zal opleveren

Indien de besprekingen niet het gewenste resultaat boeken, zullen de maatregelen wederom ingaan.