fbpx

Dennis Rodman zegt dat hij naar Rusland gaat om vrijlating van Brittney Griner te vragen

GFC NIEUWSREDACTIE- Voormalig NBA-speler Dennis Rodman zei zaterdag dat hij van plan is rusland te bezoeken om de vrijlating te eisen van Brittney Griner, de WNBA-ster die deze maand werd veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf op drugsbeschuldigingen.

“Ik kreeg toestemming om naar Rusland te gaan om dat meisje te helpen”, vertelde Rodman aan NBC News in een restaurant in D.C. “Ik probeer deze week te gaan.”

Als Rodman naar Rusland gaat, zal het niet de eerste keer zijn dat hij informele diplomatie voert met een internationale leider die slechte betrekkingen heeft met de VS.

BEKIJK OOK
19 migranten verdronken na ongeluk met zeilboot bij Griekse eiland

Rodman heeft het afgelopen decennium een relatie opgebouwd met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en heeft meerdere bezoeken gebracht aan het kluizenaarskoninkrijk. Hij noemde de Russische president Vladimir Poetin “cool” na een reis naar Moskou in 2014.

In 2018 dook hij op aan de zijlijn van de ontmoeting van toenmalig president Donald Trump met Kim in Singapore. En hij heeft bijgedragen tot de vrijlating van de Amerikaan Kenneth Bae uit Noord-Korea.

Foto: NBC News