fbpx

Delegatie Eximbank van India op bezoek in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Woensdag arriveerde een delegatie van 6 personen van de Export Import Bank van India in Suriname.

Ze hebben een internationale tender gewonnen om in Barbados een export credit agency op te zetten.

Aangezien Barbados onder jurisdictie van de Indiase Ambassade te Paramaribo valt, zullen ze voor een dag in Suriname zijn.

Enkele maanden geleden heeft de Alliantie van Ondernemers i.s.m. KennisKring en de Indiase Ambassade, een “Doing Business with India” meeting gehouden. Hierbij was men zeer onder de indruk van de presentaties van de ITPO, Eximbank, Bajaj Processpack Ltd. en Bel. Ltd.

De India Trade Promotion Organization nodigde het bedrijfsleven uit om de ITPO fair te bezoeken. Een Akmos-delegatie is begin november dit jaar naar India afgereisd, en heeft de beurs en diverse instituten bezocht, waarbij er afspraken zijn gemaakt hoe het Surinaams ondernemerschap kan inspelen op de mogelijkheden met India.

BEKIJK OOK
ECD stuit op prijsopdrijving bij winkelcontroles in Brokopondo

Woensdagavond werd in het ASFA -gebouw een sessie gehouden in samenwerking met de Indiase Ambassade, KennisKring en de Alliantie van Ondernemers.

Woensdagmorgen bracht de delegatie beleefdheidsbezoeken aan de Centrale Bank van Suriname, het ministerie van Financiën en Buitenlandse Zaken, en een bezoek aan ambassadeur van India, Shankar Balachandran.

Het bezoek van het sterk EXIMBANK team is een unieke kans, die KennisKring en de Akmos/Alliantie hebben aangegrepen om het Surinaamse ondernemerschap rechtstreeks haar zoektocht naar goedkoper kapitaal met het team te bespreken.