fbpx

Delegatie ACT brengt bezoek aan DNA-voorzitter: wet Collectieve Rechten ITP’s in voorbereiding

GFC NIEUWSREDACTIE- De Amazon Conservation Team Suriname (ACT) heeft een bezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, samen met de directeuren van de kantoren van Northeast Amazon Suriname, Northwest Amazon- Columbia, ACT Brazil en USA.

Het doel van het bezoek is om een uiteenzetting te geven over de ontwikkelingen binnen de organisatie, wat de organisatie precies doet en hoe de organisatie het parlement kan ondersteunen. Om de samenwerking te versterken heeft de organisatie enkele conceptwetten ingediend.

Verschillende commissies in DNA zullen daarom in de komende periode werken aan de voorbereiding van een van de voorgedragen wetsontwerpen. Het gaat om de wet Collectieve Rechten van Indigenous and Tribal Peoples (ITP’s).

BEKIJK OOK
Suriname ondersteunt doel wereldwijde nucleaire ontwapening

De ACT heeft het parlement ook juridische assistentie aangeboden, mocht de behoefte bestaan bij het voorbereiden van de ondersteunende organieke wetten.

De DNA- voorzitter heeft aangegeven dat de debatten gepland zijn voor oktober van dit jaar. “Deze organisatie is een belangrijke partner voor het parlement. Daarom zullen we er alles aan doen om de samenwerking te verstevigen”, aldus Bee.

Het Amazon Conservation Team werkt samen met inheemse en andere lokale gemeenschappen om tropische bossen te beschermen en de traditionele cultuur te versterken.