Defensieminister ontkent dat prominent lid politieke partij gebombardeerd is tot hoofdofficier

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Defensie in Suriname zegt met verontwaardiging kennisgenomen te hebben van een artikel op de nieuwssite Suriname Herald.

In het bericht wordt gesuggereerd dat een prominent lid van een politieke partij gebombardeerd wordt van burger tot hoofdofficier en in dienst komt als piloot.

Het bericht is niet gestoeld op waarheid en poogt de defensieorganisatie in een kwaad daglicht te stellen.

“Wij hebben vorig jaar drie nieuwe krachten in burgerfuncties erbij gehad en voor dit jaar hebben we nog geen enkele nieuwe persoon in dienst genomen”.

OOK INTERESSANT
Artikel 140 van de Surinaamse Grondwet biedt geen bescherming voor assembleeleden bij privémisstappen

“Geen enkel piloot is in dienst getreden”, benadrukt Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera.

Het publiceren van waarheidsgetrouwe informatie en de samenleving juist informeren is een belangrijke journalistieke ethische principe.

Het toepassen van hoor en wederhoor en het verifiëren van informatie zou door een journalist heel hoog in haar vaandel gedragen moeten worden.

Zeker wanneer de gepubliceerde informatie belastend of beschuldigend is en imagoschade creëert.

OOK INTERESSANT
Santokhi eerste Surinaamse staatshoofd bij business event AS/COA

Helaas heeft de journalist Naomi Hoever dit niet toegepast.

“We betreuren dat juist een bestuurslid van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) dit principe nalaat en de samenleving onjuist en sensationeel informeert. Deze werkmethode is vaker toegepast door deze journalist”.

“We betreuren deze werkwijze. Het ministerie van Defensie heeft een goede verstandhouding met de vrije pers en is altijd beschikbaar om informatie te verschaffen indien daarnaar wordt gevraagd.”