fbpx

Defensie onderzoekt waar handgranaten op perceel journalist vandaan komen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse minister van Defensie Krishna Mathoera zegt dat het ministerie zal onderzoeken waar de handgranaten vandaan komen die zijn ontdekt op een perceel van een journalist.

Handgranaten behoren niet in handen te zijn van burgers, benadrukt de minister.

“Het is een grove vorm van intimidatie. Ik vind het heel erg en ernstig. Wij hebben als samenleving dit niet nodig en zal dit ons nergens brengen. Ik hoop dat wij als samenleving dit massaal veroordelen ,” luidt de eerste reactie van de minister.

Het moet heel grondig worden onderzocht vanwaar de handgranaten komen en hoe die in handen zijn gekomen van de persoon die ze onder de auto van de journalist heeft geplaatst.

BEKIJK OOK
Volksgezondheid bekijkt alternatieve modellen voor kosten SEH

De Surinaamse regering vindt dat het plaatsen van handgranaten op het erf van journalist Jason Pinas intimidatie van de hoogste orde is. Er wordt alles aan gedaan om zo snel mogelijk duidelijkheid te brengen in deze zaak.

President Chandrikapersad Santokhi heeft de Nationale Veiligheidsraad bijeen geroepen. Het onderzoek naar de handgranaten vindt plaats onder leiding van de afdeling Kapitale Delicten. Ook het Arrestatieteam is in stelling gebracht.

Pinas heeft beveiliging gekregen via het Directoraat Nationale Veiligheid.