fbpx

De voordelen van het slikken van voedingssupplementen

Gezonde voeding en voldoende beweging is natuurlijk essentieel voor een gezonde levensstijl. Toch zien we dat naast voldoende beweging, ook het gevarieerd en vooral ook gezond eten een flinke uitdaging is. Wanneer men net begint met gezonde voeding, dan is er vaak nog voldoende inspiratie, maar naarmate de tijd vordert, zien we al snel dat er gekozen wordt voor gemak. Om er dan toch voor te zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, is het slikken van vitaminepillen vaak een verstandige keuze. Omdat niet iedereen direct enthousiast is bij het horen van supplementen, leggen we het in je dit artikel van A tot en met Z uit. Daarnaast delen we ook de voordelen met je en leggen we je uit welke supplementen jij allemaal zou kunnen gebruiken.

Multivitamines

Er zijn veel verschillende multivitamine-supplementen beschikbaar, en sommige mensen kiezen ervoor om ze te nemen om hun voeding aan te vullen en hun gezondheid te ondersteunen. Het is echter belangrijk om te realiseren dat het slikken van multivitamines geen vervanging is voor een gezonde en gevarieerde voeding. Het is het beste om een evenwichtig dieet te volgen en, indien nodig, aanvullende vitamines te overwegen op advies van een arts of diëtist. Het kan namelijk zijn dat je lichaam met alleen het aanvullen door middel van multivitamines niet voldoende is en je lichaam meer nodig heeft dan alleen dat.

Aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoefte

De voornaamste reden dat mensen kiezen voor het nemen van een multivitamine, is om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan te vullen. Ondanks het feit dat je dit natuurlijk ook voor het grootste deel uit je voeding zou kunnen halen, kan het soms voorkomen dat je dit om wat voor reden dan ook niet helemaal lukt. Door dan iedere dag een capsule te slikken, zorg je er wel voor dat je lichaam datgene krijgt wat het ook daadwerkelijk nodig hebt. Het voordeel tegenwoordig, is dat je er niet meer voor naar de winkel hoeft, maar ook een vitamine abonnement kunt afsluiten. Zo krijg je periodiek nieuwe producten binnen en hoef je nooit bang te zijn dat je zonder komt te zitten.

Je verhoogd je weerstand

Wanneer je kiest voor een vitamine abonnement, dan verhoog je je weerstand. Supplementen, waaronder multivitamines, kunnen bijdragen aan het verbeteren van de weerstand tegen ziekte. Sommige vitamines en mineralen, zoals vitamine C en zink, zijn bekend om hun rol te spelen bij het versterken van het immuunsysteem. Echter, het is belangrijk om te weten dat supplementen geen wondermiddel zijn en niet de enige manier zijn om de weerstand te verhogen. Een gezonde levensstijl, inclusief een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet, voldoende slaap en beperking van stress, is de beste manier om de weerstand te verhogen. Wanneer je voornemens bent om supplementen te gaan nemen, is het wel aan te raden om goed te kijken wat er in zit. Het kan zijn dat je gezondheid dit niet altijd toelaat. Twijfel je? Raadpleeg dan altijd je huisarts. Je kunt natuurlijk beter het zeker voor het onzekere nemen.