fbpx

De Surinamer vindt een mooie auto veel belangrijker dan een net huis

INGEZONDEN- Het is vaak een onderwerp van discussie. Hoe komt het dat je in de garages van erg verwaarloosde huizen in Suriname dikwijls peperdure en mooie auto’s ziet staan?

In de meeste gevallen gaat het niet eens om slechts 1 auto, maar meerdere. Wat daarbij ook opvalt is dat eigenaars alle tijd nemen om hun voertuigen te wassen en zelfs met erg dure middelen poetsen.

Men neemt er alle tijd voor om helemaal top met het voertuig op de weg te verschijnen en als het een flink aantal Surinaamse dollars extra kost, maakt het wellicht ook niet uit.

Het is overduidelijk: de auto is voor de typische Surinamers zeer belangrijk. Meer dan dat, het is een statussymbool.

AUTO BELANGRIJKER DAN EEN NET HUIS

Het is evident dat de meeste Surinamers een geweldige auto veel meer prioriteit geven dan een net huis. Dat is ook de reden dat veel huizen in ons land na de bouw worden verwaarloosd of eerlijker uitgelegd, die er vies en slordig bij staan.

BEKIJK OOK
Vrouwen krijgen vaak complimenten over hun uiterlijk terwijl ze die niet verdienen

Is het zo dat in Nederland men liever kiest voor een prachtige nieuwe keuken, luxe badkamer of het opnieuw verven of behangen van de muren, in ons land komt dat pas in een veel later stadium of helemaal niet aan de orde.

Zo zijn er huizen die ooit in de verf zijn gezet en dertig, veertig, vijftig jaar of langer nooit meer een kwast hebben gezien.

Liever een mooie auto zodat een ieder op straat kan zien hoe succesvol je bent, in plaats van een mooi net huis. Want met een huis kan je minder of helemaal niet scoren, met een auto kan dat wel, zo denken tenminste de dwazen.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud