fbpx

De reddende engel van Suriname heet Ronald Venetiaan

INGEZONDEN- Wij gaan nu hard op weg richting het derde jaar waarin de regering Santokhi- Brunswijk het allemaal voor het zeggen heeft in Suriname.

Sinds het aantreden van dit kabinet zijn wij helaas geconfronteerd geraakt met talrijke financiële schandalen, koopkrachtachteruitgang en verslechteringen binnen diverse belangrijke sectoren zoals de gezondheidszorg, criminaliteit, het onderwijs en de wegeninfrastructuur.

Haast alle hoop die velen nog hadden dat het beter zou gaan met het land is vervlogen. De hoop heeft plaatsgemaakt voor veel teleurstelling, woede en verbazing.

DE REDDENDE ENGEL VAN SURINAME HEET WAARSCHIJNLIJK RONALD VENETIAAN

Maar misschien is er nog uitzicht op herstel.

Aangezien de momentele machthebbers hebben laten zien dat ze niet echt in staat zijn om Suriname erbovenop te helpen, zou het raadzaam zijn om als de bliksem zo snel de voormalige president Ronald Venetiaan als belangrijkste adviseur aan te trekken.

Venetiaan is de man die in staat was om de enorme ravage die zijn voorgangers hadden achtergelaten op te ruimen zonder de samenleving onnodig hard te belasten.

BEKIJK OOK
VHP: geboortedag Gandhi in teken geweldloosheid

OP DEZE WEG VERDER GAAN ZAL DESASTREUZE GEVOLGEN HEBBEN

Het zou helemaal niet verstandig zijn van president Santokhi om niet binnen de meest korte termijn een beleidsdraai van 180 graden te maken.

Wij stevenen momenteel af op de diepe afgrond. De verwachting is dat de wisselkoersen veel verder omhoog zullen gaan en zal daarmee de bestedingsruimte van de gewone man en vrouw nog meer onder druk komen te staan.

Het gevolg zal zijn dat een steeds groter wordende groep geclassificeerd zal moeten worden tot de financieel zwakkeren.

Santokhi en Brunswijk doen er daarom verstandig aan om Venetiaan als topadviseur erbij te halen en zoveel als mogelijk de resterende zittingsjaren volledig op zijn kompas te varen.

foto: wikimedia

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud