De perfecte zonnebril in 3 stappen

De zon begint de schijnen, dan is het tijd voor onze korte broek, T-shirt en natuurlijk zonnebril! Wanneer je op vakantie gaat, een outdoor feest hebt of gewoon door de stad loopt. Een passende zonnebril mag dan absoluut niet ontbreken. Niet alleen zorgt een zonnebril voor de bescherming van je ogen, maar maakt het je outfit compleet. Het kan voor velen een hele uitdaging zijn om de juiste, bijpassende zonnebril te kunnen vinden. Daarom hebben we speciaal voor zowel mannen als vrouwen een stappenplan samengesteld, zodat ook jij in 3 eenvoudige stappen de perfecte zonnebril kunt vinden.

De juiste pasvorm

Om te bepalen welke pasvorm het beste bij je past, is het een kwestie van uitproberen. De meest populaire zonnebril dames is op dit moment de pilotenbril. Deze bril staat bekend om de bijzonder, vaak rond afgewerkte pasvorm. Een icoon als we het hebben over zonnebrillen. Het montuur is doorgaans vaak hetzelfde, echter zijn de glazen in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Bij het uitzoeken, is dus de juiste pasvorm de eerste stap, want als hij niet lekker zit, dan voel jij jezelf ook niet comfortabel tijdens het dragen. Zorg er dus altijd voor, dat je bril niet te groot is, maar ook zeker niet te klein. Dit kun je eenvoudig checken, door te kijken of de bril je volledige oogkas bedekt.

De juiste setting

Je kent ze wel, de klassieke brillen, die je op ieder festival wel één of meerdere keren tegenkomt. Dit zijn ronde monturen, met doorgaans allerlei verschillende kleuren glazen. Een echte Festival zonnebril. Niet iedereen heeft dezelfde smaak, dus is het volledig afhankelijk van je eigen smaak, maar ook de setting waarin je verkeerd welke soort je kiest. Op vakantie, kies je doorgaans een ander model, dan wanneer je naar een feestje gaat. Op vakantie is het belangrijk dat je bril goed matcht bij je outfit, zodat het geheel compleet is en klopt. Ook de oversized brillen winnen steeds vaker aan populariteit. Deze monturen zien we vaak terugkomen bij vrouwen en worden doorgaans gepromoot door de welbekende merken tijdens een modeshow. Niet helemaal jouw stijl, ga dan voor safe! Je weet dan zeker dat je altijd goed zit.

De trend van het moment

Net als bij kleding, geldt het ook voor je zonnebril. Alles wat te maken heeft met mode, is onderhevig aan een bepaalde trend. Waar dit bij kleding ieder seizoen vaak het geval is, zien we dit bij zonnebrillen een stuk minder. Toch zien we wel, dat er ieder jaar een bepaalde trend is die op dat moment enorm populair is. Als we kijken naar de afgelopen periode, dan zien we dat vintage enorm in opkomst is. Niet alleen geldt dit voor de zonnebrillen, maar ook normale brillen en vintagekleding zijn razend populair. Even niet meedoen met de trend? Geen probleem! Vaak zien we, dat naar verloop van tijd een bepaalde trend zich herhaalt. Dus bewaar je oude spullen goed, want zijn ze nu niet in de mode, dan is het een kwestie van tijd voor dit wel weer het geval is.