De racisten in Suriname snoeren Nederlanders de mond

koppel wit zwart

INGEZONDEN- Niet alleen in Europa en Amerika zijn er veel personen met racistische gedachtegangen.

Het is een enorme misvatting indien men denkt dat racisten alleen maar te vinden zijn in landen waar overwegend witte mensen wonen.

Helaas is racisme ook in Suriname aan de orde van de dag. En als er mensen zijn die dat tegenspreken, steken ze hun kop in het zand of proberen ze de waarheid te verdoezelen.

Kortgeleden was het weer overduidelijk toen een witte vrouw kritiek had op drogistenondernemers die volgens haar geen rekeningen houden met mensen met een lichte haarkleur.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Blonde vrouw klaagt over racisme in Suriname

De racistische opmerkingen naar aanleiding hiervan waren overtollig te lezen op sociale media. Omdat ze een witte vrouw is, moet ze volgens de racisten haar mondje dicht houden en terug gaan naar haar eigen land.

Als dat andersom was geweest en een zwarte vrouw uit Suriname diezelfde kritiek in Nederland had geuit, de witte mensen daar haar zo racistisch hadden bejegend en hadden geschreven dat ze moet opdonderen naar Suriname, was het hel en donder geweest.

OOK INTERESSANT
42- jarige dame gaat met krulspelden naar sollicitatiegesprek in Paramaribo

Een persoon uit Nederland die in Suriname op vakantie komt of om te wonen, ook de diaspora, en kritiek levert op zaken, krijgt direct grote problemen, ruzie en verwijten naar zijn of haar hoofd geslingerd.

Opbouwende opmerkingen of kritiekpunten van mensen uit Nederland worden in Suriname niet geaccepteerd, hoe goed die ook bedoeld zijn. Al gauw krijgt men te horen dat men moet oprotten, terug naar Nederland.

Men moet niet denken dat de mensen uit Holland het altijd beter weten en ons de les kunnen komen lezen, krijgen ze te horen.

Maar eerlijk waar: de mensen uit het buitenland weten het vaak toch beter omdat ze onder meer een veel bredere algemene ontwikkeling hebben.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Donkergekleurde mensen mogen zich nooit schuldig maken aan racisme

En hoe witter de persoon, hoe meer de commentaren een racistisch karakter hebben.

Racisme is nooit goed te praten. Een wit persoon is niet meer of minder waard dan een zwarte en andersom ook niet. Elk mens is evenveel waard. We dienen elkaar te respecteren ongeacht de kleur.

OOK INTERESSANT
Verloedering in Suriname neemt ernstige vormen aan

Helaas is dat ook in Suriname nog niet tot een ieder doorgedrongen. Er leven helaas nog een heleboel racisten in het land en dat is erg jammer.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]