De grootmeesters verdraaien van de waarheid vind je in de politiek

INGEZONDEN- Liegen doet bijna een ieder, het lijkt te horen bij het leven. Elk mens heeft zich in zijn of haar leven wel vaker schuldig gemaakt aan het verkondigen van leugens.

Diegenen die beweren dat nooit te hebben gedaan, liegen opnieuw.

Kennelijk is het onderdeel van onze natuur. Net zoals wij jaloers, boos, verdrietig of juist vrolijk kunnen worden, eerlijk, geniepig, haatdragend en gierig kunnen zijn, grijpen wij vaak ook naar het liegen om een doel te bereiken.

Gemiddeld liegt een man zo’n duizend keer per jaar. Vrouwen doen dat volgens onderzoek minder, ruim 350.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwenmishandelaar uit Commewijne die als een wilde leeuw tekeer gaat bezorgt vriendin liespijn en rugpijn

Maar wie is nu het meest bedreven in het produceren van leugens en het bagatelliseren van ernstige zaken?

Dat zijn zonder enige twijfels de politici.

Waar dan ook in deze wereld staan politieke mannen en vrouwen erom bekend, heel handig te zijn in het verdraaien van feiten en het maken van valse beloften om hun doelen te bewerkstelligen.

Indien er een grootschalig onderzoek zou worden gedaan binnen welke segmenten het vaakst  en meest bedreven wordt gelogen, zou de politiek er met kop en schouders bovenuit steken.

Op zoek naar gewiekste waarheidsverkrachters? Ze zijn talrijk in de politieke arena.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]