De dubbelrollen van Leo Brunswijk, kan dat?

INGEZONDEN-Leo Brunswijk, die president-commissaris is bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), is ook benoemd tot directielid van het staatsbedrijf.

De benoeming heeft plaatsgevonden door de raad van commissarissen afgelopen maand (april 2021). Er is geen ruchtbaarheid gegeven over deze benoeming.

Leo Brunswijk is RvC-lid (toezichthouder) tevens directielid (bestuurder). Zijn deze twee functies compatibel (verenigbaar) of incompatibel (onverenigbaar)?

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: De SRD is weer subtiel gedevalueerd, wij worden straal voor de gek gehouden

Een citaat uit het ‘RVC Reglement, versie: 1.0’ van Staatsolie N.V.: “Indien de Directie of het Management niet in staat is om haar/zijn taken uit te voeren, en een lid van de Raad van Commissarissen wordt gevraagd om tijdelijk een managementfunctie op zich te nemen (inclusief zitting hebben in de Directie), dient het lid eerst af te treden (tijdelijk zijn/haar taken neer te leggen) als lid van de Raad van Commissarissen.”

OOK INTERESSANT
Surinaamse president Santokhi moedigt Amerikaanse investeringen aan tijdens Business Forum in New York

Gregory Rusland is lid van het parlement (wetgevende macht) tevens staatsadviseur (uitvoerende macht). Kan en mag een (overheids)ambtenaar tevens een parlementslid zijn?

Good governance met dubbelrollen, kan dat?

‘Bij God en in Suriname is alles mogelijk’ (Surinaams gezegde).

Ahmad Jhawnie

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

OOK INTERESSANT
Succesvolle veiligheidsoperatie leidt tot arrestaties en drugsvondst