fbpx

De SRD is weer subtiel gedevalueerd, wij worden straal voor de gek gehouden

INGEZONDEN- De Surinaamse dollar is weer op subtiele wijze gedevalueerd.

Op heel gewiekste manier wordt het nieuws door de Centrale Bank van Suriname naar buiten gebracht door woorden te gebruiken als bandbreedte.

De Amerikaanse dollar mag nu officieel voor maximaal SRD 21 worden verkocht door wisselkantoren. Eerder was dat bedrag van rond de 7 SRD naar SRD 14 verhoogd.

Door steeds het woord bandbreedte te gebruiken, ontwijkt men heel bewust het woord devaluatie. Het woord devaluatie roept namelijk vervelende associaties op bij grote delen binnen onze samenleving.

Zo worden wij  weer straal voor de gek gehouden. De Surinaamse munt is deze week eenvoudigweg voor de zoveelste keer binnen een jaar gedevalueerd. U mag erop rekenen dat het dit jaar nog vaker zal gebeuren.

OOK INTERESSANT
"Verdachten Pikin Saron geëxecuteerd"

Alle personen die met een SRD- salaris moeten rondkomen zijn met deze maatregel in feite weer een stukje armer gemaakt, want deze devaluatie gaat weer gevolgen hebben voor de prijsberekeningen van diensten en producten.

En zo wordt het onwetende volk voor de zoveelste keer aan het lijntje gehouden.

Mevrouw S. Cruden.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]