De cruciale rol van financiële welvaart in levenskwaliteit en geluk

man vrouw geld

INGEZONDEN- Het is een stelling die vaak aangehaald wordt door individuen met voldoende financiële middelen, en dus geen stress vanwege geldgebrek ervaren: de hoeveelheid geld die men bezit, is naar hun zeggen van ondergeschikt belang.

Volgens deze personen is er geen directe correlatie tussen welvaart en geluk. Een recent nieuwsbericht op GFC bracht het verhaal van een Surinaamse miljonair in Nederland die beweerde diep ongelukkig te zijn en geen levensvreugde meer te ervaren.

Het is echter cruciaal op te merken dat de kennelijke depressie van deze miljonair niet noodzakelijk samenhangt met zijn omvangrijke vermogen.

Individuen die chronisch kampen met een tekort aan liquide middelen kunnen zonder twijfel beamen dat dit een significante bedreiging vormt voor hun gemoedsrust en de kwaliteit van hun leven substantieel vermindert.

Personen met een aanzienlijk vermogen hebben over het algemeen meer mogelijkheden tot geluk, beschikken over meer vrije tijd en hebben een betere slaapkwaliteit.

Het is onterecht om te suggereren dat geld irrelevant is. Het is algemeen bekend dat financiële middelen vele gesloten deuren kunnen openen.

OOK INTERESSANT
President Santokhi's beloften voor justitie en veiligheid in Suriname

Samengevat, met een ruim inkomen neemt de kans op een gelukkig en lang leven significant toe, in vergelijking met een leven in armoede.

Geld is zeker niet de enige factor, maar het speelt ontegensprekelijk een belangrijke rol in onze huidige maatschappij.

S. Cruden