fbpx

Dc’s volgen workshop voor duurzame toerismeontwikkeling

GFC NIEUWSREDACTIE- De districtscommissarissen hebben een belangrijke rol te vervullen voor duurzame toerisme ontwikkeling.

Om die rol beter te begrijpen, hebben zij op vrijdag een workshop ‘Plubic private partnership voor duurzame toerisme ontwikkeling’ gevolgd in de Congreshal.

Maverick Boejoekoe, directeur van Regionale Ontwikkeling, drukten de dc’s op het hart dat zij een voorname taak hebben bij het verder ontwikkelen van de toerismesector in hun gebied.

Deze workshop is georganiseerd door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme in samenwerking met de ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport, Onderwijs Wetenschap & Cultuur en de private sector organisaties Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), United Tour Guides Suriname (UTGS) en Cluster Toerisme Noord Commewijne.

Voor aanvang van de workshop, hebben de directeuren van de eerder genoemde ministeries presentaties gehouden hoe de toerismesector op diverse gebieden verbeterd kan worden. In een presentatie is Boejoekoe uitgebreid ingegaan op ‘de plaats en de rol van de Dc’s bij duurzame toerisme ontwikkeling’.

Roseline Daan, directeur van Cultuur, heeft het gehad over de culturele diversiteit die goed van te pas kan komen bij het verder ontwikkelen van duurzaam toerisme.

BEKIJK OOK
27-jarige vrouw aangehouden met drugs in haar bezit

Beide directeuren zijn het erover eens dat de districtscommissarissen de unieke dingen binnen hun district toeristisch moeten gaan ontwikkelen. Er moet bijvoorbeeld niet alleen gekeken worden naar de attracties binnen een bepaald gebied, maar ook moeten er genoeg faciliteiten zijn zodat toeristen daar kunnen verblijven.

De bedoeling van deze workshop was om samen de toeristische potentie van de verschillende districten te ontdekken en de mogelijkheden om deze te ontwikkelen te bespreken. Het was ook aan de districtscommissarissen om met voorstellen te komen die goed kunnen werken in hun district. Belangrijk daarbij vonden de inleiders dat elke district haar eigen identiteit moet hebben en dat moet laten zien in het toeristisch plan.

De workshop is afgesloten met een presentatie van de districtscommissarissen over hoe zij de toerisme ontwikkeling in hun gebied zien en ter hand kunnen nemen. Ook hebben zij gesproken hoe er samengewerkt kan worden met SHATA en de UTGS.

De districtscommissarissen hebben ook aangegeven dat met enkele innovaties de diverse toeristische diensten kunnen bijdragen aan de versterking van de staats- of districtskas.