fbpx

Dc Saramacca vraagt bezoekers Haïtiaanse gemeente begrip voor moeilijke situatie in het land

GFC NIEUWSREDACTIE- Districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, heeft zondagmorgen een bezoek gebracht aan de Haïtiaanse gemeente Church of God prophecy Suriname.

Dit bezoek van de dc aan de gemeente vond plaats in het kader van de uitvoering van haar instructies welke wettelijk is vastgelegd en betreft hier in het bijzonder dat:

A. de districtscommissaris zich zoveel mogelijk door persoonlijke bezoeken op de hoogte zal stellen van de belangen van de ingezeten van haar district;

B. de districtscommissaris zal in haar district de nationale éénwording met al de haar ten dienste middelen bevorderen; Zij zal gemeenschapszin en vreedzaam samenwonen bevorderen;

C. de districtscommissaris dient zorg te dragen voor het stimuleren van de sociale-, culturele- en geestelijke ontwikkeling van de bevolking in haar district.

De districtscommissaris heeft de goed opgekomen kerkgangers heel hartelijk bedankt voor de ontvangst en hierbij de beste wensen uitgesproken voor het jaar 2023.

Zij heeft de aanwezigen uitgelegd over haar rol in het districtsgebeuren. Verder gaf de dc aan de belangrijke rol die de Haïtianen vervullen in het district vooral als landbouwers, als arbeiders bij FAI als bouwvakkers en als kleine zelfstandigen.

“U bent een niet weg te cijferen deel van het district en Suriname.” Ze gaf verder aan dat wij als samenleving thans moeilijke tijden meemaken. “Zij onder u die langer hier wonen weten waarover ik het heb. U hebt het ook moeilijk vanwege de noodgedwongen aanpassingsmaatregelen die de regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi moet uitvoeren onder controle van het IMF.”

OOK INTERESSANT
Schoolgaande tienermoeders in Paramaribo-Centrum krijgen inzicht in opvoedingsvaardigheden

“De saneringsmaatregelen snijden heel diep ja, doen pijn, vanwege het afschaffen van de subsidies op de nutsvoorzieningen, brandstof enz. Maar al deze maatregelen moeten worden doorgevoerd. Het wordt uit pure economische nood uitgevoerd om het morgen weer beter te hebben.

“Dat u straks weer in staat bent om meer geld te sturen voor uw vrouw, kinderen en ouders in Haïti. Als vertegenwoordiger van de regering in het district vraag ik u namens de president begrip voor de situatie maar ook dank aan u allen over te brengen voor uw dagelijkse bedrage aan de ontwikkeling van dit land. Dat wij vandaag hier samen mogen bidden voor een liefde volle, voorspoedige en welvarende Suriname.”

De kerkgangers werden ook in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan de dc, waarvan zij ook gretig gebruik hebben gemaakt.

De Diakens van de kerk, Gilbert Jacques, Berthony Jean Batis en Verdieu Jeremi gaven aan zeer vereerd te zijn met het bezoek van dc. Het is ook voor het eerst dat een districtscommissaris een bezoek heeft gebracht aan de kerk.