fbpx

Dat MMA-vechter zijn vriendin meer dan 17 keer neerstak komt mogelijk door hersenletsel, zeggen experts

GFC NIEUWSREDACTIE- De Amerikaanse MMA-vechter die zijn vriendin in koelen bloede ombracht heeft dat mogelijk gedaan wegens hersenschade aangericht door de vele stoten tegen zijn hoofd.

De 28-jarige Dwayne H. uit Tennessee wordt in verband gebracht met de brute moord op zijn levensgezel Irene, die eind januari levenloos in de woning van haar ouders werd aangetroffen.

Woensdag zeiden rechercheurs in de rechtszaal dat de man zijn vriendin thuis opwachtte en haar meer dan zeventien keer met een mes bewerkte.

Irene’s zus schreef op GoFundMe dat de inmiddels ingesloten vechter het slachtoffer van achteren aanviel.

Daarna zou hij haar voor de woning van haar ouders hebben neergestoken, om het lijk vervolgens in een kast te deponeren.

Volgens diverse experts lijden vechtsporters en andere beoefenaars van contactsporten dikwijls aan Chronische Traumatische Encefalopathie, oftewel CTE.

OOK INTERESSANT
4-jarige jongen valt vanuit hoge verdieping en sterft pijnlijk: 'raam stond open wegens hitte'

Deze aandoening komt voor bij mensen die in het verleden vaak hoofdletsel hebben opgelopen en kenmerkt zich onder andere door impulsiviteit, gedrag en stemmingsproblemen, vergeetachtigheid en zelfmoordneigingen.

Op sociale media suggereren meerdere specialisten dat Dwayne H. mogelijk overging tot moord wegens CTE. Of hij daadwerkelijk symptomen van de ziekte vertoont is overigens nog niet duidelijk.

De American Footballer Aaron Hernandez die een paar jaar terug werd veroordeeld voor moord en in zijn cel suïcide pleegde, is hiervan een bekend voorbeeld.

De autopsie wees uit dat Hernandez, 27-jaar oud bij zijn overlijden, de hersengezondheid had van een bejaarde.