Dat mannen jaloers worden in een relatie is gezond en normaal, vertelt relatiedeskundige

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Jaloezie is een zeer belangrijk kenmerk van het mannelijk brein en totaal geen defect of tekortkoming, stelt Casanova.

De Haagse vrouwenkenner die in het nachtleven bekend staat als Casanova, zegt aan GFC Nieuws dat jaloezie binnen een relatie een normale eigenschap is van het man zijn en dat deze niet zomaar moet worden genegeerd.

“De samenleving vertelt mannen onterecht dat jaloers zijn verkeerd is. De realiteit is dat het als beschermingsmechanisme fungeert.”

De deskundige zegt dat indien een man zijn twijfels heeft voor wat betreft de loyaliteit van zijn vrouw of vriendin, bepaalde mechanismen van het oerbrein in werking treden.

Casanova vertelt dat in het DNA van mannen zit ingebakken om promiscue vrouwen niet als serieuze partneroptie te zien omdat zo de vaderschap niet kan worden gegarandeerd.

Volgens hem dient jaloezie als waarschuwingssignaal dat hij het risico loopt voor schut te komen staan in de maatschappij.

“Historisch gezien, maar ook heden ten dage, is het zeer vernederend voor een man indien zijn vrouw zwanger raakt van een ander.

Moderne zaken als voorbehoedsmiddelen zorgen niet voor een vermindering van dit gevoel omdat ons brein niet is veranderd”, voert hij aan.

Afsluitend zouden gevoelens van jaloezie mannen moeten aansporen om actie te ondernemen.