Dat de Surinaamse regering lak heeft aan iedereen is de schuld van de samenleving

Twijfel afvragen

OPINIE-  Het kan niet langer ontkend worden: de regering van Suriname toont een gebrek aan respect voor de samenleving en heeft het lef gehad om haar eigen salarissen fors te verhogen, ondanks de crisis in ons land.

Veel mensen roepen luidkeels dat dit buitengewoon immoreel is, waar ze volkomen gelijk in hebben. De belangrijke vraag die echter rijst is, waar halen de beleidsmakers de moed vandaan om zo’n controversiële salarisverhoging door te voeren?

Wie is de hoofdschuldige in dit geheel?

Het antwoord daarop is niemand anders dan de Surinaamse gemeenschap zelf, die bekend staat om het accepteren van elk onrecht dat hen wordt aangedaan.

Het is een structureel probleem in Suriname en opeenvolgende regeringen misbruiken de passieve houding van het volk.

Vergelijk het maar met een vrouw die systematisch mishandeld wordt door haar levenspartner en het jaar in, jaar uit accepteert, maar wel voortdurend klaagt.

Zolang de gemeenschap niet inziet dat zij hoofdverantwoordelijk is vanwege hun hoge mate van acceptatie en zij beter moeten ageren tegen onrecht, zal er ook bij de installatie van een nieuw kabinet in 2025 sprake zijn van minachting van de politici voor het volk.

OOK INTERESSANT
De voortdurende strijd om koopkrachtversterking

S. Cruden

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud