fbpx

Cristiano Ronaldo verlaat WK in tranen

GFC NIEUWSREDACTIE- Cristiano Ronaldo verliet het WK van 2022 in tranen toen zijn kansen om het toernooi voor het eerst in zijn carrière te winnen aan diggelen werden geslagen nadat zijn Portugese team zaterdag in de kwartfinale met 1-0 werd verslagen door Marokko.

Ronaldo werd direct na de nederlaag door een staflid van het veld in het Al Thumama-stadion naar de kleedkamer van het Portugese team geëscorteerd – de eerste keer dat een Afrikaans team de halve finales van het WK heeft bereikt – omdat de 37-jarige zijn emoties niet kon bedwingen.

Het is waarschijnlijk Ronaldo’s laatste optreden op een WK, nadat hij de ronde van 16 en kwartfinalewedstrijden van Portugal begon als invaller.

Ronaldo werd vroeg in de tweede helft van de wedstrijd van zaterdag ingebracht, maar het mocht niet baten, want Portugal werd verslagen dankzij de kopbal van Youssef En-Nesyri in de eerste helft.

BEKIJK OOK
Duizenden marcheren naar hoofdstad Peru terwijl onrust zich verspreidt

Ronaldo’s optreden was de 196e van zijn Portugese carrière en evenaarde Bader Al-Mutawa uit Koeweit voor de meeste caps in de geschiedenis van het internationale mannenvoetbal.

Als het Ronaldo’s laatste optreden op een WK moet zijn, heeft hij door de jaren heen zeker zijn stempel op het toernooi gedrukt.

In zijn 22 wedstrijden in de finale scoorde Ronaldo acht doelpunten en eerder in het toernooi van dit jaar werd de 37-jarige de eerste mannenspeler die scoorde op vijf WK’s.

Zijn bankzitting door Santos en zijn recente contractbeëindiging bij Manchester United, die vlak na het begin van het WK werd aangekondigd, overschaduwden misschien wel Ronaldo’s tijd in Qatar 2022 in een toernooi waar hij slechts één doelpunt scoorde.