Criminaliteitsgolf baart DNA-lid Debie zorgen

GFC NIEUWSREDACTIE- Naar aanleiding van de recente berichten in de media met betrekking tot gewapende roofovervallen vraagt Rajendre Debie, lid van De Nationale Assemblee (DNA), duidelijkheid in een brief aan de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi.

In zijn brief wijst het lid erop dat er dagelijks berichten in de media verschijnen over gewapende roofovervallen op klaarlichte dag ,zowel op straat als in supermarkten en woonhuizen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Integraal veiligheidsplan en directe acties ontbreken in Suriname, terwijl criminaliteit verruwt

Deze roofovervallen c.q. geweldsmisdrijven gaan gepaard met een toename en verruwing van criminaliteit, veel ouderen en seniorenburgers die het slachtoffer worden van roof middels geweldpleging, veel ondernemers die het slachtoffer worden, veel vrouwen die het slachtoffer worden en er wordt veel geweld gebruikt bij deze roofovervallen waardoor slachtoffers getraumatiseerd raken.

Het lid wil weten welke maatregelen de ministers met spoed zal treffen om de criminaliteit hard aan te pakken en om het onveiligheidsgevoel in de samenleving terug te dringen.

Overige berichten