Constante kritiek op Santokhi, om er moe van te worden

Moe

INGEZONDEN- In het huidige digitale tijdperk, waar sociale media een prominent platform vormen voor publieke discussie, is een fenomeen van voortdurende kritiek op de Surinaamse president Chan Santokhi aan de orde van de dag.

Wat begon als constructieve kritiek lijkt verworden tot een onophoudelijke stroom van negativiteit.

Een bepaalde groep mensen lijkt het als hun roeping te zien om voortdurend punten te scoren en hun populariteit te vergroten door publiekelijk het staatshoofd te bekritiseren.

Deze onophoudelijke kritiek bereikt echter een niveau van overkill dat steeds meer mensen begint te irriteren. Het constante negativisme zorgt voor een vermoeidheid bij het publiek dat hunkert naar constructieve oplossingen en positieve dialoog.

OOK INTERESSANT
De verstrengeling van politiek en de drugswereld in Suriname: Een belemmering voor de aanpak van zware drugsbazen

Binnen deze kritiek hebben bepaalde individuen de neiging om zonder enige oplossingsgerichte bijdrage hun gal te spuwen.

Een prominent voorbeeld is een man die regelmatig op verschillende sociale mediakanalen verschijnt, enkel om inhoudsloze kritiek te leveren. Hij portretteert zichzelf bijna heiliger dan de Paus en Moeder Theresa, alsof hij zelf nooit enige fout maakt.

OOK INTERESSANT
Surinaamse regering moet gewijzigde BTW heroverwegen: Maatregelen zullen funest zijn voor grote delen van de bevolking

Dergelijke ononderbroken negatieve retoriek doet weinig om constructieve politieke discussie te bevorderen.

Het is tijd om ons te realiseren dat kritiek waardevol kan zijn, maar alleen als deze constructief, oplossingsgericht en in evenwicht is met de erkenning van positieve prestaties.

Laten we ons inzetten voor een evenwichtiger politiek discours in ons mooie Suriname.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud