fbpx

Commissariaat Coronie wil afvalcontainers plaatsen bij scholen en openbare instanties

GFC NIEUWSREDACTIE- Het commissariaat Coronie in Suriname zal in het kader van een schoon milieu een 40 stuks afvalcontainers bij scholen en openbare instanties plaatsen.

De containers zijn na een verzoek van het commissariaat door het Kabinet van de President beschikbaar gesteld. Rajesh Rajcomar van de afdeling Centraal Beleidscoördinatie en Monitoring (CBCM) is belast geweest met de coördinatie van het project.

Hij legt uit dat het geheel valt binnen de gemeenschapsprojecten van het kabinet om de samenleving zoveel als mogelijk tegemoet te komen.

Rajcomar zegt dat er in het kader van armoedebestrijding vanuit het Kabinet van de President het initiatief is genomen om sociale projecten die een impact hebben op de samenleving te ondersteunen, zodra deze voldoen aan bepaalde criteria. Zo hebben bepaalde instanties projecten ingediend. Het commissariaat Coronie deed het verzoek om 40 vuilcontainers met als doel een schoner milieu in het district te stimuleren.

De coördinator merkt op dat niet elke instantie of school in Coronie over een afvalcontainer beschikt. Het commissariaat heeft zijn project goed kunnen onderstrepen.

Rajcomar zegt dat gezien de noodzaak en de impact die het project heeft op het welzijn van de Coroniaanse gemeenschap hier invulling aan is gegeven. “Het is ook goed voor het zicht van Coronie omdat toeristen het district bezoeken.”

Districtscommissaris Maikel Winter sluit zich aan bij dit laatste. Hij acht een schoon milieu in zijn bestuursgebied van eminent belang. Het is volgens de burgervader de taak van alle instanties in het district om de verantwoordelijkheid hiervoor op zich te nemen.

Winter steekt zijn blijdschap over de start van het vuilniscontainerproject dan ook niet onder stoelen of banken. Hij is van mening dat dit project zal bijdragen aan een nettere en schone omgeving overal waar de bakken geplaatst zullen worden.

Het geheel begon in 2022, waarbij het team van het kabinet samen met het commissariaat Coronie van gedachten heeft gewisseld over het aantal en type containers. Uiteindelijk is gekozen voor grote en kleine afvalbakken, die bij scholen en bestuursdiensten geplaatst zullen worden.

De CBCM-coördinator zegt dat instanties voor 2023 nog projecten kunnen indienen. De verzoeken moeten wel voldoen aan criteria die gesteld worden.

Het kabinet heeft inmiddels nog drie projecten voor Coronie goedgekeurd, te weten een vlaggenproject, facelift Zeedijk en renovatie van het gebouw waarin het commissariaat gevestigd is.

OOK INTERESSANT
Invallen bij geldtransactiekantoor op verdenking van witwassen, mogelijk ook Surinamers aangehouden