fbpx

Commewijne aantrekkelijk voor toeristen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) in Suriname, is gestart met een 10-daagse training van de vakken Front Office en Keukenassistent.

Deze trainingen zijn onderdeel van het Basic Needs Trust Fund (BNTF) project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen”, met als doel het versterken en/ of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jeugdigen.

De trainingen zijn gestart op 22 november in Commewijne.

Rabin Boeddha, waarnemend directeur van de SHTTC, heeft aangegeven dat het een bijzonder moment is voor Commewijne met de start van deze trainingen.

Bij het succesvol afronden van de trainingen kunnen de cursisten ervoor zorg dragen dat er een enorme ontwikkeling komt in de horecasector van het district.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinamers kiezen voortaan voor vakantie in eigen land: ik ga liever een weekje of langer ontspannen in Torarica

Boeddha heeft de jongeren de moed ingesproken om de kansen met beide handen aan te grijpen en met de opgedane kennis en vaardigheden een positie te verzekeren op de arbeidsmarkt.

Districtscommissaris Mohamedsafiek Rajab en parlementariër Evert Karto hebben te kennen gegeven dat Commewijne een aantrekkelijk district is voor toeristen. De trainingen zijn voor de horecasector een stap in de goede richting.

BEKIJK OOK
Ondernemer dodelijk geraakt bij gewapende roofoverval

Beide sprekers benadrukten dat de cursisten, met de juiste vaardigheden en skills, het district naar een hoger niveau kunnen tillen.

Ook Genti Mangroe, directeur Jeugdzaken, heeft de cursisten bemoedigd om zich volledig in te zetten en de trainingen succesvol af te ronden. Mangroe heeft de cursisten ingelicht dat zij met een behaald certificaat kunnen solliciteren naar horeca-ondernemingen of zelf een kleine onderneming starten.

AW&J-minister Rishma Kuldipsingh toonde zich trots op de cursisten met hun participatie aan de trainingen. De bewindsvrouw heeft te kennen gegeven dat het ministerie middels het verzorgen van kosteloze trainingen aan de jeugd, deze groep voorbereidt op de arbeidsmarkt. Met de aangeleerde vaardigheden hebben zij de basis tools voor het opzetten van een eigen onderneming.

De minister zegt dat zelfredzaamheid prioriteit geniet binnen het beleid van haar departement. Hierbij spelen de vakscholen een belangrijke rol.

Verder heeft zij de jongeren ook moed ingesproken om zich in te zetten en de trainingen succesvol af te ronden.