fbpx

Chinese vereniging Chung Fa Foei Kon neemt twee leeuwendans attributen in gebruik

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanmorgen werden door de Chinese vereniging Chung Fa Foei Kon aan de Keizerstraat een 2-tal leeuwendans attributen in gebruik genomen.

De leeuwendans is een culturele dans die bij hoogtijdagen zoals het chinees nieuwjaar en bij openingen van onder meer bedrijven, huwelijken en ceremoniën wordt opgevoerd om voorspoed en geluk te brengen.

De leeuwendans wordt uitgevoerd door 2 personen, een persoon die de leeuwenkop en de ander persoon die het achterlijf bewegen. Dit wordt uitgevoerd onder begeleiding van luid trom geroffel en slaan van de cymbalen.

Bij de ingebruikname van de leeuwendans attributen werden door de Chinese ambassadeur Han Jing en de erevoorzitter van Chung Fa Foei Kon, dhr Cheung Chau Yuen, de ogen, tong en andere delen met een penseel ingekleurd. Symbolisch wordt hierdoor de leeuwendans attrubuten tot leven gebracht.

BEKIJK OOK
Suriname pleit voor dynamische samenwerking met ACS-landen

Na de ingebruikname werd een leeuwendans optreden verzorgd door de jongerengroep van Chung Fa Foei Kon onder leiding van Todd Lam.

Vermeldenswaard is dat niet Chinese jongedames ook deel uitmaken van de groep, welke tekenend is voor de integratie van de chinese cultuur in ons Suriname.