fbpx

Chinese ambassadeur uit bezorgdheid over verruwing criminaliteit

GFC NIEUWSREDACTIE- De ambassadeur van China in Suriname, Han Jing, heeft eerder deze week een bezoek gebracht aan minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Tijdens dit bezoek zijn er zaken besproken met betrekking tot de vele inbraken, berovingen en overvallen, al dan niet gepaard met brute mishandelingen en/of moord op Chinese winkeliers.

De ambassadeur gaf aan dat deze gebeurtenissen de Chinese gemeenschap diep hebben gechoqueerd en met name recent nog de moord op een 53-jarige winkelierster die in haar winkel eveneens werd beroofd en doodgeschoten.

De ambassadeur deed een dringend verzoek aan Amoksi om meer middelen en manschappen beschikbaar te stellen om de veiligheid van de Chinese winkeliers en de sociale veiligheid naar de samenleving toe te verbeteren en te waarborgen.

BEKIJK OOK
Suriname en Frans Guyana tekenen intentieverklaring voor gezondheidsdiensten

Amoksi gaf aan een special werkteam op te zetten, dat de winkeliers instructies zal geven met betrekking tot gedragscode, preventie en welke maatregelen zij zelf kunnen nemen om zichzelf beter te kunnen beschermen.

Verder is er afgesproken dat de eerste week van januari weer een afspraak ingepland zal worden om dit plan verder te bespreken.

Tot slot gaf de ambassadeur aan te hopen dat de politie voortvarend te werk gaat om zo snel mogelijk de zaken op te lossen en de daders voor het gerecht te brengen.