Chinese actrice deelt foto’s van rottende neus na operatie die verkeerd uitpakte

GFC NIEUWSREDACTIE- Na een afschuwelijk verlopen neuscorrectie waarschuwt de Chinese actrice en zangeres Gao Liu voor de gevolgen van plastische chirurgie.

Ze heeft foto’s van haar door necrose aangetaste neus op het internet gezet. Daarop is te zien hoe het weefsel van de punt van haar neus is afgestorven. Het verklaart waarom ze vijf maanden lang niet in het openbaar is verschenen, schrijft ze op het Chinese microblog Sina Weibo. Daar heeft ze 5 miljoen volgers.

Ze had zich laten aanpraten dat een ‘minimale neusverkleining’ haar carrière een impuls zou geven, meldt Lad Bible. Daarvoor ging ze in oktober te rade bij een plastisch chirurg in de stad Guangzhou die haar door vrienden was aangeraden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: TV persoonlijkheid smeekt fans om geld na mislukte neuscorrectie

“De hele operatie duurde vier uur”, meldt Gao Liu, “en ik dacht dat ik er mooier uit zou komen. Ik had nooit verwacht dat die vier uur het begin zouden vormen van een nachtmerrie.”

De wond begon te ontsteken. “De huid van het puntje van mijn neus werd steeds donkerder, waarna het weefsel begon af te sterven.”

Ze bracht twee maanden door in het ziekenhuis. Ze kan nog geen hersteloperatie ondergaan, omdat de wond eerst moet genezen.

Volgens een Chinese website staat de kliniek waar ze haar neuscorrectie onderging niet goed bekend. Alleen al vorig jaar tussen mei en oktober kreeg die vijfmaal een boete opgelegd.

Foto: Asia Wire

Overige berichten