Chaos in kamp SVB, Dean Gorre blijft vooralsnog aanzitten als bondscoach

GFC NIEUWSREDACTIE- Chaos en nog eens chaos in de late avond van 14 juli binnen de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

Bondscoach Gorre en voorzitter Krishnadath kregen het aan de stok met elkaar, waarbij eerstgenoemde zou aangeven per direct op te stappen, maar dat is inmiddels van de tafel. Gorre blijft aan als coach gedurende het Gold Cup toernooi.

Het probleem begon toen Claidel Kohinor na meerdere negatieve testen en een harttest, op Zanderij aankwam om het vliegtuig te pakken richting Amerika. Daar aangekomen bleek dat hij niet geregistreerd stond op de vlucht.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwelijke bodybuilder uit vliegtuig gegooid wegens te korte broek

Gorre maakte daarop contact met Krishnadath, die hem aangaf dat Kohinor niet zou afreizen. Dit ging er bij de bondscoach niet in en gaf aan met ontslag te gaan als Kohinor zich niet zou voegen bij de selectie.

Als coach van de bond stond Gorre in deze helemaal op zijn strepen, omdat hij het voor het zeggen heeft uit welke spelers de selectie moet bestaan.

Inmiddels zijn zaken bijgelegd door beide partijen en heeft de coach zijn functie vooralsnog niet neergelegd.

Ook zal Kohinor, oud-aanvoerder van Natio, later op de dag afreizen en zich voegen bij de selectie. Of hij mag spelen voor Natio, is nog even de vraag gezien hij ook nog voorbij de protocollen van de Concacaf moet.

Suriname heeft op 16 juli in poule C het sterke Costa Rica als opponent. De wedstrijd begint om 20.30 uur lokale tijd. Later in de middag wordt de laatste training afgewerkt.

Aan de hand van de voorgedane situatie is er voorlopig een persstilte ingelast, aldus QN Sport.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten