fbpx

Carla Boëtius – Geldorp wint communicatie award 2022

GFC NIEUWSREDACTIE- Onder luid gejuich heeft Carla Boëtius – Geldorp, haar communicatie award 2022 in ontvangst mogen nemen.

Het Centrum voor Communicatie & PR (CCPR) in Suriname heeft in de Ballroom van hotel Torarica, de communicatie awards voor 2022 uitgereikt.

Dit jaar zijn de communicatie awards uitgereikt in de categorieën: de beste TV-commercial, de national achievement award en de communicatieman of vrouw 2022.

Door de organisatie is Boëtius – Geldorp uitgeroepen tot communicatievrouw 2022. De overige genomineerden in deze categorie waren Simone Verwey, Clayton van Vliet en Earl Frijmersum.

De beste TV-commercial is gewonnen door Kuldipsingh met de Makita promodeal. En de national achievement ward is uitgereikt aan Dean Gorré voor zijn dienstbaarheid en onbaatzuchtigheid om twee scholen te bouwen in het district Sipaliwini.

De communicatie awards zijn voor de vijfde keer uitgereikt en de jury beoordeelt anoniem de inzendingen voor een eindbeslissing. “Dit jaar was een enorme uitdaging, vanwege de vele inzendingen, veelzijdigheid en de optimalisatie van de kwaliteit in de sector”, zei CCPR-voorzitter Angela van der Kooye.

De criteria voor de awards zijn vooraf vastgesteld. Op basis van aantoonbare resultaten, innovatie, creativiteit, beroepsethiek, inspirerend gehalte en de individuele bijdrage. Het inzenden van een motivatie en aantoonbare resultaten zijn noodzakelijk voor het toewijzen van een genomineerde.

Hoofdsponsor Datasur zal dit event voor de komende periode blijven ondersteunen. Het stimuleren van de communicatiesector is noodzakelijk voor meer groei en ontwikkeling. En het formaliseren van standaarden in de sector.

Vooraf aan de uitreiking van de communicatie awards 2022, heeft het nationaal overheidscommunicatie seminar plaatsgevonden.

Minister Bronto Somohadjo van het Ministerie van Binnenlandse zaken, opende het geheel en gaf aan dat het belangrijk is, dat burgers goed worden geïnformeerd door de overheid en het onderling contact hierbij centraal staat. Het thema voor het nationaal overheidscommunicatie seminar luidde: Overheidscommunicatie & Good Governance.

BEKIJK OOK
Stakeholders buigen zich over duurzame economische benutting natuur

De indicatoren van de Good Governance index kunnen als leidraad fungeren voor het inrichten van de processen voor goed bestuur Suriname. En een integraal plan voor overheidscommunicatie vraagt om meer afstemming met de stakeholders en burgers.

Een nationale visie kan hieraan bijdragen en ervoor zorgen, dat alle Surinamers werken aan de doelen van ons land en actiever meewerken aan de totstandkoming van processen bij de overheid. Een gemeenschappelijk vertrekpunt voor alle Surinamers blijkt noodzakelijk om het gevoel voor democratie en betrokkenheid te verhogen. Burgerparticipatie betekent meer dan alleen stemmen, en vraagt om een structurele bijdrage in de directe leefomgeving.

Chiquita Resomardono zorgde voor een aangename sfeer tijdens het event door het geheel luchtig bij elkaar te praten.

In mei 2023 zal overheidscommunicatie een belangrijk onderdeel zijn van het groot communicatiecongres, dat tweejaarlijks plaatsvindt. Masterclasses, worskshops en trainingen op het gebied van overheidscommunicatie voor vakprofessionals en geïnteresseerden.

Tijdens het Nationaal Overheidscommunicatie Seminar zijn er masterclasses verzorgd door Shanylla Santokhi, als Business, ICT & Communicatie professonal. Zij verzorgde de masterclass Crisiscommunicatie bij de overheid. En overheidscommunicatie professional en tevens voorzitter van CCPR, Angela van der Kooye verzorgde de masterclass Overheidscommunicatie & Good Governance.

De interactieve workshop leefetiquette verzorgd door Tino Lew zorgde voor voldoende input voor de totstandkoming van leefetiquettes in Suriname.

CCPR zal de aangedragen leefetiquettes verwerken als voorbereidend materiaal voor nationale leefetiquettes in Suriname. Gedragsregels over de omgang met elkaar. Groeten bij binnenkomst en respect hebben voor elkaar, zijn enkele voorbeelden van de aangedragen leefetiquettes. Deze zullen worden aangeboden aan een vaste commissie van DNA.

Kimmoo Taekwondo Academy zorgde voor een wervelende show en het geheel is in stijl afgesloten in aanwezigheid van Miss Tropical Beauties Suriname, Iraisa Belfor en Topmodel of Universe, Tanicha Narain.