Buurtbewoners zijn berovingen zat: boze menigte hakt rechtervoet dief (17) af als wraak

GFC NIEUWSREDACTIE- Een boze menigte heeft de rechtervoet van een 17-jarige tiener die zich steeds schuldig maakte aan diefstal en berovingen, dinsdagmiddag met een hakbijl afgehakt.

Video’s die op sociale media viraal gaan, tonen aan hoe de woeste vader van de jongeman zich bij de menigte voegt en hem verbaal de les leest.

Het incident vond plaats in de beruchte Braziliaanse stad Manaus, de plek die door kenners als levensgevaarlijk wordt bestempeld.

De vader zei dat er thuis geen gebrek is aan voedsel. “Ik zorg ervoor dat er altijd eten is. Er is geld. Wat wil je nog meer? Is dit het leven dat je wil? Wil je dat ik je moet begraven,” vroeg hij aan zijn zoon.

Volgens informatie van inwoners van de regio stond de tiener in het gebied bekend om zijn constante overvallen die hij samen met zijn kompanen pleegde.

Dinsdagmiddag poogden de tiener en zijn compagnons een vrouw te beroven. De vrouw weigerde haar spullen af te staan en als reactie schoot de minderjarige haar neer met een zelfgemaakt pistool, maar het schot raakte het slachtoffer niet.

Boos over de situatie verzamelden de bewoners zich en achtervolgden de criminelen, maar alleen de tiener werd gepakt. Dat schrijft mediahuis D24.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto artikel ter illustratie.