Burgers kunnen terecht bij commissariaten voor informatie over koopkrachtversterking

GFC NIEUWSREDACTIE- In januari 2023 is de regering Santokhi-Brunswijk van start gegaan met het sociaal programma in Suriname, waarbij in het kader van object naar subjectsubsidie aan de kwetsbare gezinnen een koopkrachtversterking wordt gegeven van SRD 1800,- per maand.

Vanuit de samenleving zijn er onduidelijkheden en klachten met betrekking tot de koopkrachtversterking.

In de regeringsvergadering is er gevraagd dat het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in overleg treedt met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport om haar werkarmen in te zetten als aanspreekpunt bij vragen en onduidelijkheden van de samenleving.

In dat kader is er besloten op alle districtscommissariaten aanspreekpunten aan te wijzen aangaande koopkrachtversterking.

Via het sociaalprogramma worden zeven goederen en diensten gesubsidieerd te weten: brandstof, elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten.

De afgelopen maanden heeft het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting samen met de Project Implementation Unit Sociaal Programma landelijk fysiek als online registraties verricht welke gecontinueerd blijven.

Mocht u dus zitten met vragen of onduidelijkheden dan kunt u zich begeven naar uw districtscommissariaat waar zij u van dienst zullen zijn. Ook kunt u contact maken met de helpdesk koopkrachtversterking.

De helpdesk koopkrachtversterking is te bereiken op: contactnummer bellen en Whats-appen: + (597) 8647198/+ (597)7293615. Email: [email protected]

OOK INTERESSANT
Suriname wint van Dominica