Brunswijk waardeert samenwerking met Frankrijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft grote verwachtingen van de uitdieping van de samenwerking tussen Suriname en Frankrijk.

Hij is ervan verzekerd dat de samenwerking zal uitmonden in een wisselwerking van voordelen voor de beide naties.

Criminaliteitsbestrijding, rivierbescherming tegen kwikvervuiling en een afzetmarkt in Frans-Guyana voor producten die Surinaamse grensbewoners vervaardigen behoren tot de reeks van zaken die Suriname mag noemen in deze samenwerking.

De Franse ambassadeur Antoine Joly, sprak in het bijzonder over het Guyana-schild, waar Suriname ook deel van uitmaakt, die een voorbeeld moet zijn van intelligent bosbeleid en klimaatevenwicht, tijdens de receptie ter gelegenheid van de herdenking van de Dag van de Franse Revolutie op 14 juli.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname is een ziek land dat onder behandeling staat van incompetente misleiders

De receptie vond plaats in Suriname op dinsdag 13 juli op de residentie van de ambassadeur.

Onder de hoogwaardigheidsbekleders bevonden zich President Chandrikapersad Santhoki en Vice-President Brunswijk vergezeld van hun echtgenoten, de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, DNA-leden en enkele ministers.

Namens Suriname heeft ons Staatshoofd de felicitaties overgebracht aan de Franse president Emmanuel Macron en de gehele Franse natie.

Op deze feestdag 14 juli, wordt de Franse Revolutie van 1789 herdacht. Het is een Franse officiële nationale feestdag (en dus vrije dag). Alle Fransen zijn dan vrolijk en op veel plaatsen wordt het vuurwerk, le feu d’artifice, ontstoken.

Op 14 juli 1789 kwam de bevolking van Parijs in opstand, vanwege de koning die het land slecht bestuurde. Hij leefde met zijn hofhouding in weelde, terwijl het volk in bittere armoede verpauperden.

De mensen bestormden de Bastille, een gevangenis in Parijs.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten