Brunswijk: Suriname kan geen olie vinden en het volk pinaart, deel gevonden olie verkopen

GFC NIEUWSREDACTIE- “Suriname kan geen olie hebben gevonden en het volk pinaart. Als wij geen andere mogelijkheid hebben, kan tenminste 1 van de oliebronnen worden verkocht om het land te draaien.”

Dit zegt vicepresident Ronnie Brunswijk in een korte video-opname die is gemaakt door de Communicatiedienst Suriname (CDS).

Brunswijk zegt dat hij hierover al een goed gesprek heeft gehad met president Chandrikapersad Santokhi. Komende week zullen gesprekken hierover worden gevoerd met Staatsolie en andere oliemaatschappijen die actief zijn voor de kust van Suriname.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Thaise gevangenen kunnen ‘vechten voor hun vrijheid’ via ongewone gevangenisgevechtsregeling

Het afgelopen jaar en begin dit jaar – in totaal 5 keer – zijn er significante olie- en gasvondsten gedaan voor de kust van Suriname.

De verwachting is dat het nog jaren duurt voor de eerste olie uit zee wordt gehaald. In buurland Guyana kwam pas eind vorig jaar de eerste olie aan land, terwijl bijna vier jaar daarvoor al enorme olievoorraden werden gevonden.

Ondanks dat hoopt Suriname met de gunstige berichten buitenlandse investeerders te bewegen geld in het land te steken. De Surinaamse economie staat er beroerd voor, onder meer door de torenhoge staatsschuld.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten