fbpx

Brunswijk eist ontslag veiligheidsadviseur Linscheer

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse vicepresident, Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de regeringscoalitiepartij ABOP, eist dat president Chandrikapersad Santokhi zijn veiligheidsadviseur Melvin Linscheer met ontslag stuurt.

Brunswijk haalde zaterdagavond fel uit naar Linscheer en zegt dat de president moet “kiezen of delen”.

De vicepresident (vp) sprak op een bijeenkomst van politieke partner Pertjajah Luhur, die op 5 december 24 jaar bestaat. De drukbezochte bijeenkomst werd live uitgezonden door onder andere STVS en Apintie TV.

Dat Brunswijk niet te tevreden is over de uitkomst van de gesprekken de afgelopen week met de president is meer dan duidelijk.

Brunswijk blijft erbij dat vanuit het kabinet van de president ‘er ondergrondse acties worden ondernomen tegen de vicepresident.’

BEKIJK OOK
Houtgroep VSB had vervolgontmoeting met minister BIBIS over uitdagingen binnen houtsector

Hij beweert dat Linscheer zou hebben gereageerd met ‘we gaan gewoon door’. Brunswijk: wie is Linscheer om te zeggen ‘we gaan gewoon door’. Wie is ‘we’?”

Brunswijk zegt dat Linscheer geen draagvlak meer heeft van de vicepresident en de ABOP om te werken binnen het regeerteam. De regering Santokhi-Brunswijk is aan de macht, benadrukte de vp. Hij zal ervoor zorgen dat dit op de agenda wordt geplaatst van de regeercoalitie en zal worden geëist dat Linscheer wordt ontslagen als veiligheidsadviseur.