Brunswijk belooft Inheemse granman snelle aanpak grondenrechtenvraagstuk

GFC NIEUWSREDACTIE- Deze regering is menens om het grondenrechtenvraagstuk binnen afzienbare
tijd op te lossen.

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft in de afgelopen periode tijdens zijn bezoek aan verschillende dorpen in het binnenland, deze toezegging wederom bevestigd.

De daad bij het woord voegend heeft Brunswijk vandaag de Inheemse granman Asongo Alalaparu en diens delegatie op het kabinet breedvoerig ingelicht over de vergevorderde stappen in dit proces.

Er is reeds een conceptwet Collectieve rechten Inheemsen en Tribale volken bij het parlement. Deze wet is door de huidige commissie grondenrechten wederom op de operatietafel gelegd en wordt herzien.

De commissie is thans bezig de laatste adviezen te formuleren voor de regering, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Getrouwde vrouwen halen mannen in met vreemdgaan

De granman werd vergezeld door vertegenwoordigers van de stammen van de Arowakken, Caraïben en Wayanas.

Ook was de districtscommissaris van Sipaliwini van het ressort Coeroeni, Merilu Sapa aanwezig. Sapa zegt dat de granman de gehele Surinaamse inheemse gemeenschap vertegenwoordigd.

De granman heeft gelijk van de gelegenheid gebruikgemaakt om de problemen die thans heersen in het binnenland, te bespreken. Voedselschaarste, elektrificatie en slechte infrastructuur zijn enkele punten die werden aangehaald.

De vp verzekerde de verschillende stammen dit verder in regeringsverband te bespreken. Hij gaf aan dat de regering met financieel economische uitdagingen zit.

Echter doet zij er alles aan dat verlichting te brengen voor de gemeenschappen vooral zij die in een achtergestelde positie verkeren.

Namens de delegatie heeft een vertegenwoordiger een document voorgelezen, waarin onder andere is vervat dat de oorspronkelijke bewoners van dit gebied graag meegenomen willen worden in de ontwikkeling.

Zij willen graag zelfvoorzienend zijn en wensen niet de hand open te houden voor de regering. Daarvoor staan ze altijd open om met de regering van gedachten te wisselen.

Overige berichten