fbpx

Brug begeeft het in India, tientallen doden

GFC NIEUWSREDACTIE- In de Indiase staat Gujarat zijn al zeker 68 mensen om het leven gekomen nadat een hangbrug ingestort is. Honderden mensen kwamen in het water terecht.

Pas enkele dagen geleden was de brug opnieuw open voor publiek, nadat ze helemaal gerenoveerd was.

Volgens lokale media waren er op dat moment 400 mensen op de brug, zij zijn allemaal in het water terechtgekomen. Er zouden ook minstens 30 slachtoffers zwaar gewond zijn, en er zijn nog een heel aantal vermisten.

De brug van 230 meter lang dateert uit de 19e eeuw, toen India een kolonie van het Verenigd Koninkrijk was. De brug werd pas gerenoveerd en was gedurende zes maanden gesloten. Pas enkele dagen geleden heropende de brug voor het grote publiek.

BEKIJK OOK
Noord-Koreaanse raketlancering bewijst dat ze de hele VS kunnen treffen

Het is voorlopig nog niet duidelijk hoe het komt dat de brug ingestort is. Mogelijk begaf de constructie het onder het gewicht van de vele mensen.

De Indiase premier Narendra Modi heeft op Twitter zijn medeleven al betuigd. “Ik ben diep bedroefd door de tragedie in Morbi. Ik heb daarnet gesproken met de lokale politici. De hulp- en reddingsoperaties zijn in volle gang en we bieden hulp aan de getroffenen.