fbpx

Boycot vicepresident Brunswijk vanaf donderdag 00.00 uur

GFC NIEUWSREDACTIE- Journalisten van verschillende mediahuizen in Suriname zijn woensdagavond in een spoedberaad bijeengekomen over de mishandeling van dWT-journalist Jason Pinas door veiligheidsmannen van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Tijdens deze vergadering onder auspiciën van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) is door aanwezige journalisten besloten dat Brunswijk in al zijn hoedanigheden zal worden geboycot ingaande donderdag 00:00 uur en wel voor een periode van twee maanden.

Dit houdt in dat er geen nieuwsberichten, foto’s, films of geluidsfragmenten van Brunswijk zullen worden uitgezonden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwen winnen de oorlog en mannen zijn hun schoothondjes

Ook informatie die vanuit het kabinet van de vicepresident aan de media wordt aangeboden, zal niet worden gepubliceerd. Journalisten willen hiermee een signaal afgeven dat de intimiderende houding van Brunswijk ten opzichte van verslaggevers niet langer wordt geaccepteerd.

BEKIJK OOK
Roofverdachten klemgereden tijdens roadblock

Daarnaast wordt er een brief gestuurd naar de president Chandrikapersad Santokhi waarin een aantal punten met betrekking tot de mishandeling van Pinas en de rol van Brunswijk daarbij zijn vastgelegd.

De SVJ zal eveneens, zoals eerder was aangekondigd, internationale organisaties waar Suriname lid van is informeren over het incident.

Wanneer de twee maanden zijn verstreken zal, na evaluatie, worden besloten of de boycot tegen Brunswijk zal worden opgeheven of verlengd.