fbpx

Boven-Coppename krijgt flessenwater van Volksgezondheid

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft na het ontvangen van rapportages over problemen met drinkwater in het Boven-Coppenamegebied een partij flessenwater geschonken aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), dat op zijn beurt zal zorgen voor de distributie naar de diverse dorpen gelegen aan het Boven-Coppenamegebied.

Tijdens een werkbezoek van minister Amar Ramadhin eerder dit jaar, was geconstateerd dat de sanitaire voorzieningen en de watervoorziening in dit gebied te kampen heeft met uitdagingen. Met name bij kinderen en ouderen kunnen er gezondheidscomplicaties ontstaan onder deze omstandigheden.

BEKIJK OOK
Drietal opgepakt na mislukte roofoverval op goudveld

Ter voorkoming van ziekte-uitbraken heeft het ministerie, in aanloop naar structurele verbetering van de voorzieningen, gezond drinkwater aangeschaft voor deze dorpen.

Het ministerie heeft ook gesprekken gevoerd met internationale hulporganisaties om ondersteuning te bieden in de vorm van een waterboot, die structureel gezond drinkwater kan garanderen voor de samenleving in dit gebied.